مجله شاهان

استارلینک در آستانه ورود به کره جنوبی؛ رشد تقاضا برای اینترنت ماهواره‌ای ادامه دارد

استارلینک در آستانه ورود به کره جنوبی؛ رشد تقاضا برای اینترنت ماهواره‌ای ادامه دارد

استارلینک امسال در آستانه آغاز فعالیت در کره جنوبی قرار دارد؛ البته مشروط به دریافت تاییدیه‌های قانونی. این در حالی است که تقاضای جهانی برای ارتباطات ماهواره‌ای در مدار پایین به سرعت در حال افزایش است.

وزارت علوم و فناوری اطلاعات کره جنوبی، روز ۲۷ آوریل، از اصلاحات سیستمی برای تسهیل ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای مدار پایین مانند استارلینک و وان‌وب بریتانیا خبر داد. ماهواره‌های مدار پایین که در ارتفاع ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتری فعالیت می‌کنند، امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت را بدون نیاز به زیرساخت‌های گسترده زمینی فراهم کرده و مناطق دورافتاده، کشتی‌ها و هواپیماها را تحت پوشش قرار می‌دهند.

یوسانگ-ایم، وزیر علوم و فناوری اطلاعات کره جنوبی، گفت: «با آغاز این خدمات در داخل کشور، اینترنت پرسرعت وای‌فای در پروازها در دسترس خواهد بود و امکان ارائه خدمات ویدیویی آنلاین (OTT) و تماس‌های تصویری برای خدمه کشتی‌های دوربرد فراهم می‌شود.»

به گزارش کی‌ام‌آی‌بی (KMIB)، وان‌وب در حال حاضر منتظر تاییدیه برای توافقنامه‌های تامین فرامرزی و ارزیابی تطبیق تجهیزات است. اسپیس‌ایکس نیز برای استارلینک در همین روند قرار دارد. وزارت علوم کره جنوبی در اکتبر ۲۰۲۴، اصلاحاتی در استانداردهای فنی اعلام کرد که هدف از آن، جلوگیری از بروز اختلالات مکرر بود. بر اساس این اصلاحات، انتظار می‌رود دولت کره جنوبی ۳ تا ۴ ماه پس از پایان دوره ۶۰ روزه اطلاع‌رسانی عمومی، درباره توافقنامه تامین استارلینک تصمیم‌گیری کند.

کیم نام-چول، مدیر دفتر سیاست‌های رادیویی وزارت علوم، تاکید کرد: «مطمئن هستیم که (دو شرکت) امسال خدمات خود را آغاز می‌کنند، اما مشخص کردن تاریخ دقیق دشوار است چون ممکن است در فرآیند مشاوره تغییراتی ایجاد شود.»

فرآیند دریافت تاییدیه‌های استارلینک و وان‌وب در کره جنوبی شامل ارزیابی تطبیق تجهیزات جدید با مقررات داخلی نیز می‌شود. استقبال از اینترنت ماهواره‌ای بخشی از روند جهانی گسترده‌تر در جهت پر کردن شکاف‌های ارتباطی به‌ویژه در بخش‌های هوانوردی، دریانوردی و مناطق دورافتاده است، و کره جنوبی تلاش می‌کند جایگاه خود را در این عرصه تثبیت کند.

گسترش جهانی استارلینک همچنان ادامه دارد و کارایی آن با افزایش دامنه پوشش، بیشتر شده است. در ژانویه گذشته، اپراتور T-Mobile از شبکه سلولی استارلینک برای ارسال هشدارهای اضطراری در جریان آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس استفاده کرد. همچنین شرکت‌های هواپیمایی هاوایی و یونایتد، خدمات اینترنت پروازی استارلینک را برای پخش ویدیو و بازی‌های آنلاین به مسافران ارائه می‌دهند.

همزمان با توسعه استارلینک، رقبای جدیدی نیز وارد بازار رو به رشد ارتباطات ماهواره‌ای مدار پایین شده‌اند. به عنوان نمونه، آمازون سال گذشته شرکت Kuiper را در کره جنوبی تاسیس کرد.

نقش استارلینک در جنگ اوکراین و روسیه باعث شده بسیاری از دولت‌ها به فکر ایجاد شبکه‌های ارتباطات ماهواره‌ای مستقل خود بیفتند. کره جنوبی نیز قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ فناوری ماهواره‌ای مستقل خود را توسعه دهد. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، این کشور طی شش سال آینده ۳۲۰ میلیارد وون سرمایه‌گذاری خواهد کرد تا دو واحد ارتباطی را با استفاده از موشک “نوری” به فضا پرتاب کند.

در همین حال، اوکراین به دنبال جایگزین‌هایی برای استارلینک در میان پروژه‌های اتحادیه اروپا است. ارتش آلمان (بوندسوِر) نیز برنامه دارد با هدف کاهش وابستگی به شبکه‌های خارجی، صورت‌بندی اختصاصی ماهواره‌ای خود را توسعه دهد.

 

Avatar photo
درباره نویسنده

مجله شاهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×